Den rätta jaktradion

Den som köper sin första jaktradio, och aldrig har använt en sådan tidigare, bör tänka på att välja en som endast har de allra nödvändigaste funktionerna. Att behärska sin jaktradio efter att ha läst manualen är oerhört viktigt. Kanske måste man träna en stund, till exempel genom att göra de inställningar man vill ha och sedan stänga av radion, för att se vilka funktioner som ligger kvar när man sätter på den igen. Vissa inställningar måste man kanske göra om varje gång man slår på radion medan andra li1024px-176_sqn_070619-N-4965F-002gger kvar. Man kan säga att ju fler funktioner desto dyrare radio. Men om man inte kan hantera alla funktioner och inte behöver dem så är det onödigt att lägga pengar på dem.

Om du ska kunna nyttja din jaktradio till fullo är det oerhört viktigt att ha full kontroll över den. Du måste helt enkelt kunna din radio för bästa möjliga handhavande och inte göra det mer komplicerat än vad det är. Se till att din jaktradio fungerar optimalt för en lyckad jakt tillsammans med jaktlaget. Om du vid senare tillfälle saknar en funktion, går det alltid att byta till en mer avancerad modell. Andrahandsvärdet är förhållandevis högt och en del handlare tar emot din gamla kom-radio och erbjuder rabatt i samband med att du köper en ny hos dem.

Det är vanligt att en hörselmussla medföljer som tillbehör när du köper jaktradio. Ett tips är att köpa den separat, för det är oerhört viktigt att den sitter bekvämt. Om det inte är möjligt att separera hörselmusslan bör man i alla fall prova den. Vanligen bär man mössa, keps eller någon annan huvudbonad under ett jaktpass. Glöm inte att testa hörselmusslan även med den huvudbonad du normalt använder. En del föredrar hörselkåpa istället för hörselmussla. Det finns hörselkåpor med inbyggd mikrofon och högtalare, det är bara att koppla den till radion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *