Att kommunicera via jaktradion

Den som ingår i ett jaktlag behöver kunna kommunicera med andra jägare under jaktens gång. Oavsett om man är två eller fler så förhåller man sig troligen på så långt avstånd från varandra att man inte kan prata ansikte mot ansikte. Detta gäller inte enbart jägare; att kunna kommunicera trots avstånd kan vara viktigt även för viltvårdare och den som ägnar sig åt friluftsliv.

Jaktradio istället för mobiltelefon

Man kan tänka att dhunting-radio-midland2050et bara är att plocka fram mobiltelefonen och prata på, men detta alternativ kan bli kostsamt. Dessutom krävs det att man har ett abonnemang alternativt kontaktkort och ett SIM-kort. Det finns således stora fördelar med att använda en bärbar kommunikationsradio (kom-radio) eller walkie-talkie som den bärbara varianten brukar kallas, eftersom samtalen är abonnemangsfria och helt gratis.

Välj jaktradio efter behov

Utbudet för den som ska välja jaktradio är stort och det är svårt att på rak arm säga vilken modell som är bäst. Ett tips på bra jaktradio är att alltid utgå från sina egna behov och hur man ska använda radion. Samtliga märken och modeller som finns på marknaden har sina fördelar, så A och O är att du funderar igenom vilka egenskaper och funktioner du vill ha och vad du är beredd att betala för dem.

Det finns ett antal tester på Internet, så det är ganska enkelt att jämföra olika modeller. De parametrar som är i fokus för dessa tester brukar vara räckvidd, drifttid och handhavande. Skillnader finns, men apparaterna kan vara utrustade med olika många finesser som man kanske inte alltid behöver. Det är också svårt att veta hur hållbar respektive jaktradio är, men det vanliga är att den kommer med en garanti på tre eller fem år. Utgå från dina behov och hur du tänker använda jaktradion, men stirra dig inte blind på priset. Dyrast är inte alltid bäst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *